stephanie vakantiekracht

Dit zijn onze hulpen: Stéphanie vertelt

Samen zorgen we ervoor dat mensen zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie onze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf in deze blogserie. Vandaag stelt onze invalkracht Stéphanie (21) zich aan je voor.
25 maart 2024/door Annette Smits
Vakantiewerk zorg

Vakantiewerk als huishoudelijke hulp bij Hulp in Gelderland

Werken bij Hulp in Gelderland betekent een zinvolle baan als huishoudelijke hulp bij (veelal oudere) mensen thuis. Wij bieden je fijne werktijden, zodat je ’s middags en ’s avonds veel tijd hebt om leuke dingen te doen en je verdient een goed salaris.
22 februari 2024/door Annette Smits
Hulphond buddy geboren

Onze adoptiehulphond Buddy is geboren

Hulp in Gelderland ondersteunt Hulphond Nederland doordat we adoptieouders van pup Buddy zijn. In onze omgeving en bij onze cliënten zien we dat mensen zelfstandiger worden doordat ze een hulphond hebben. Daarvoor zetten we ons graag in!
9 januari 2024/door Annette Smits
Hulp bij Huishouden is zo veel meer dan poetsen

Hulp in Gelderland ondersteunt paper: Hulp bij Huishouden is zo veel meer dan poetsen.

Onlangs is vanuit het kabinet onderzoek gedaan naar hoe de beheersbaarheid van de ouderenzorg kan worden vergroot. Een van die voorgestelde maatregelen in dit onderzoek is; schrap Hulp bij Huishouden uit de Wmo. Voor een groot aantal ouderenzorgorganisaties is dat aanleiding om de noodklok te luiden: erken en omarm Hulp bij Huishouden als fundament voor zorg thuis.
21 november 2023/door Annette Smits
ambulante begeleiding zevenaar

Ambulante begeleiding door Hulp in Gelderland

Sinds kort wordt het team van Hulp in Gelderland versterkt door Maureen Möller. Maureen gaat zich bezighouden met de ambulante begeleiding binnen Hulp in Gelderland. Ze stelt zich graag even voor.
29 augustus 2023/door Annette Smits
positieve gezondheid

Droom van morgen, begin alvast vandaag

Onze mindset, gebaseerd op Positieve Gezondheid, richten we echter niet alleen naar onze cliënten, maar ook naar onszelf. In plaats van te denken in wat er allemaal niet kan, denken we liever na over wat er wél kan.
Wat kan jij nu doen om je situatie te verbeteren?
7 juni 2023/door Annette Smits
herkennen verward gedrag

Hoe herken je verward gedrag en hoe kun je daarbij helpen?

Eerder schreven we al een blog over de training die onze hulpen ontvangen over het omgaan met verward gedrag. Als een van jouw naasten hulp krijgt vanuit Hulp in Gelderland, is het natuurlijk fijn om te weten dat hij of zij ook bij verward gedrag in goede handen is. Maar wat kun jij zelf doen? Hoe kun je inschatten of iemand die je op straat tegenkomt verward is? En wat kun je in dat geval doen om diegene te helpen? Dat leggen we je uit in deze blog.
6 juni 2022/door Annette Smits
vacature huishoudelijk werk

Dit zijn onze hulpen: Evelien vertelt

Samen zorgen we ervoor dat mensen zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie onze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf in deze blogserie. Vandaag stelt onze hulp Evelien (46) zich aan je voor.
19 mei 2022/door Annette Smits
Opleiding verward gedrag

Training voor onze hulpen: hoe ga je om met verward gedrag?

Wij vinden het belangrijk dat onze hulpen hun cliënten zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Niet alleen in de huishouding, maar ook op het gebied van hun welzijn en gezondheid. Om hen daarbij te helpen, bieden we geregeld trainingen aan, waaronder de training over verward gedrag. Want wat moet je doen wanneer een cliënt verward gedrag vertoont en hoe kun je hem of haar op dat moment helpen? Daarover lees je meer in deze blog.
9 mei 2022/door Annette Smits
vacature huishoudelijke hulp gelderland

Dit zijn onze hulpen: Gratia vertelt

Samen zorgen we ervoor dat mensen zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie onze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf in deze blogserie. Vandaag stelt onze hulp Gratia (40) zich aan je voor.
19 april 2022/door Annette Smits
Vacature huishoudelijke hulp arnhem

Dit zijn onze hulpen: Bianca vertelt

Samen zorgen we ervoor dat mensen zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie onze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf in deze blogserie. Vandaag stelt onze hulp Bianca (53) zich aan je voor.
18 maart 2022/door Annette Smits
mantelzorg na corona

Zo pak je als mantelzorger de draad weer op

Inmiddels zijn bijna alle coronamaatregelen afgeschaft. Dat betekent dat er weer ruimte is om de verbinding op te zoeken. Maar hoe doe je dat, na twee jaar in een bubbel te hebben geleefd? Zeker voor mantelzorgers is dit een behoorlijke stap, maar het is belangrijk om hem te durven nemen. Daarover lees je meer in deze blog.
2 maart 2022/door Annette Smits
Complimentendag oprechte aandacht

Oprechte aandacht voor elkaar op Nationale Complimentendag

Op Nationale Complimentendag staan wij graag met je stil bij het belang van oprechte aandacht voor elkaar. Want dat is eigenlijk wat goede complimenten zijn: hardop uitspreken welke positieve kwaliteiten jij in de ander ziet en waardeert. Een oprecht compliment maakt mensen daadwerkelijk gelukkiger. Hoe dat werkt, dat lees je in deze blog.
20 februari 2022/door Annette Smits
sociale benadering dementie

Sociale Benadering Dementie: Zinvol bezig zijn

We krijgen hoe dan ook allemaal te maken met dementie. We kunnen het zelf krijgen, maar de kans is ook zeer groot dat onze partner, ouders, vrienden, buren of collega’s op een gegeven moment dementie krijgen. Aan ons allemaal de taak om dan samen met hen te kijken naar wat zij nodig hebben en wat zij zelf willen, in plaats van een standaardoplossing aan te reiken. Dat is onder andere waar de Sociale Benadering Dementie om draait, waarover je meer kunt lezen in deze blog.
10 februari 2022/door Annette Smits
bijbaan zevenaar arnhem

Dit zijn onze hulpen: Juliette vertelt

Samen zorgen we ervoor dat mensen zo veel mogelijk regie over hun leven behouden en meer ruimte hebben om te doen wat hen gelukkig maakt. Wie onze hulpen zijn en wat hen drijft? Dat vertellen ze je zelf in deze blogserie. Vandaag stelt onze hulp Juliette zich aan je voor.
17 januari 2022/door Annette Smits
Eenzaamheid positieve gezondheid

Positieve gezondheid: waarom het aanpakken van eenzaamheid zo belangrijk is

Meer dan een miljoen Nederlanders zijn erg eenzaam. Dat ze zich hier minder gelukkig door voelen, kun je je vast goed voorstellen. Los daarvan zorgt eenzaamheid er ook voor dat de geestelijke gezondheid achteruit gaat, dat sociale vaardigheden verslechteren en dat men er uiteindelijk zelfs lichamelijke klachten aan overhoudt. Een onderwerp dat zo’n grote impact kan hebben op ons welzijn, mag binnen Positieve Gezondheid dan ook niet overgeslagen worden.
14 december 2021/door Annette Smits
hulp vragen mantelzorg

Zo kun je als mantelzorger het best om hulp vragen

Als mantelzorger heb je het ongetwijfeld ontzettend druk. Je bent daarin niet de enige, meer dan de helft van de mantelzorgers in Nederland geeft aan tamelijk tot zeer zwaar belast te zijn. Het kan soms erg lastig zijn om mantelzorgtaken te combineren met het dagelijks leven, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. De mensen in je omgeving vinden het vaak geen enkel probleem om je te helpen. Het is dan wel aan jou om met een concrete hulpvraag te komen. In deze blog lees je hoe je dit kunt doen.
1 december 2021/door Annette Smits
zorgzame samenleving

De klok tikt… maar we kunnen nog ingrijpen

In september woonde onze directeur Willeke een online event bij met als thema “De Zorgzame Samenleving”, waarbij de toekomst van de ouderenzorg centraal stond. In deze blog een samenvatting van de thema’s die er voor haar uit sprongen tijdens het event.
23 november 2021/door Annette Smits
mantelzorgvriendelijk werk

Mantelzorgvriendelijk werk – Henny

De 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland voeren samen 70% van alle zorgtaken uit. Dat doen zij vaak naast een reguliere baan, hun gezinsleven, het eigen huishouden, sociale contacten, sport en hobby’s. Wie zijn deze mantelzorgers precies? Wat doen zij, en wat drijft hen? Henny (34), hulp in de huishouding bij Hulp in Gelderland en mantelzorger voor haar dochter, neemt je mee in haar verhaal.
9 november 2021/door Annette Smits
balans werk mantelzorg

De balans tussen werk en mantelzorg – Peter

De 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland voeren samen 70% van alle zorgtaken uit. Dat doen zij vaak naast hun reguliere baan, gezinsleven, het eigen huishouden, sociale contacten, sport en hobby’s. Wie zijn deze mantelzorgers precies? Hoe kunnen zij hun zorgtaken met hun werk combineren? En wat kunnen wij doen om het hen wat makkelijker te maken? Peter (59), HR-manager bij Berry | Promens en tevens bekend met mantelzorg, deelt zijn tips en ervaringen.
9 november 2021/door Annette Smits
Mantelzorg doe je gewoon

Mantelzorg, dat doe je gewoon – Susanne

De 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland voeren samen 70% van alle zorgtaken uit. Dat doen zij vaak naast hun reguliere baan, gezinsleven, het eigen huishouden, sociale contacten, sport en hobby’s. Wie zijn deze mantelzorgers precies? Wat doen zij, en wat drijft hen? Susanne (47), hulp in de huishouding bij Hulp in Gelderland en mantelzorger voor haar ouders en schoonouders, neemt je mee in haar verhaal.
8 november 2021/door Annette Smits
Week tegen eenzaamheid 2021

Aan deze signalen kun je eenzaamheid herkennen

Wist je dat eenzaamheid er daadwerkelijk voor zorgt dat de hersenen achteruit gaan? Lees hier waar je bij het signaleren van eenzaamheid op kunt letten.
30 september 2021/door Annette Smits
dementievriendelijk

Zo maak jij je huis dementievriendelijk

Ruim twee derde van alle mensen met dementie woont nog thuis. Dat is logisch; in hun eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen doet hen meestal goed. Om ervoor te zorgen dat dit zo lang mogelijk kan kun je verschillende dingen doen om hun huis dementievriendelijk te maken. Over hoe je dit kunt doen lees je in deze blog.
22 september 2021/door Annette Smits
opruimcoaching wmo

Opruimcoaching vanuit de WMO: dit zijn de mogelijkheden

In sommige gevallen komt opruimcoaching in aanmerking voor vergoeding vanuit de WMO. Over hoe dit precies werkt, lees je in deze blog.
16 augustus 2021/door Annette Smits
verzameldwang oplossen

Hoe we er samen voor kunnen zorgen dat verzameldwang wordt verholpen

Een naaste of cliënt met een verzamelstoornis help je niet door eenmalig zijn of haar huis op te ruimen. Hulp in Gelderland heeft al jaren ervaring op het gebied van de WMO en biedt sinds kort ook professionele opruimcoaches.
15 juli 2021/door Annette Smits
spaarzaamheid en verzameldwang

Spaarzaamheid en verzameldwang: waar ligt de grens?

De grens tussen spaarzaamheid en verzameldwang is soms lastig te vinden. De opruimcoaches van Hulp in Gelderland spelen een belangrijke rol in het behandelen van verzamelproblematiek.
21 juni 2021/door Annette Smits

Hoe opruimcoaching binnen Positieve Gezondheid past

In deze blog gaan we in op de rol van opruimcoaching binnen Positieve Gezondheid.
10 juni 2021/door Annette Smits
opruimcoaching

Waarom opruimcoaching jou wél helpt

Een opruimcoachingtraject bestaat uit zowel de praktische kant van samen opruimen als het aanpakken van de bron, door jou te leren hoe je ervoor zorgt dat de nieuwe orde blijvend is. Je leert bijvoorbeeld nieuwe organisatietechnieken en hoe je een opruimklus stapsgewijs kunt aanpakken.
25 mei 2021/door Annette Smits
compliment

De kracht van échte complimenten

Wist je dat het ontvangen van complimenten ons oprecht gelukkiger maakt? Waardering is namelijk één van onze basisbehoeften. Wanneer we ons gewaardeerd voelen, maken onze hersenen namelijk meer dopamine aan, een stofje dat ons een gelukkig gevoel geeft.
12 maart 2021/door Annette Smits
dementievriendelijk arnhem

Op weg naar een dementievriendelijk Arnhem

Arnhem maakt enorme stappen om haar samenleving dementievriendelijk te maken. Willeke van Aken is namens Hulp in Gelderland betrokken bij dit project van Alzheimer Nederland regio Arnhem.
5 februari 2021/door Annette Smits

Het “normale” normaal

Op een dag zullen we terug kunnen gaan naar het “oude” normaal. Daar kunnen we onszelf nu alvast een beetje op voorbereiden, door meer aandacht voor elkaar te hebben. Met een klein gebaar, maak je al een hoop verschil.
29 januari 2021/door Annette Smits
positieve gezondheid

Positieve gezondheid: stel het welzijn centraal

Hulp in Gelderland is momenteel bezig met een traject op het gebied van Positieve Gezondheid. We leggen uit wat Positieve Gezondheid precies inhoudt en wat Hulp in Gelderland op dit gebied kan betekenen.
15 december 2020/door Annette Smits
eenzaamheid voorkomen

Eenzaamheid: voorkomen of genezen?

Waarom de huidige werkwijze bij eenzaamheid vaak niet werkt en hoe het dan wél kan.
19 november 2020/door Annette Smits

Maar wat ís eenzaamheid nou eigenlijk?

Eenzaamheid is een serieus probleem met mogelijk grote gevolgen voor de gezondheid, dus hiermee moeten we aan de slag. Dat begint bij de eerste vraag, wat is échte eenzaamheid nou eigenlijk?
19 oktober 2020/door Annette Smits
eenzaamheid studenten

Hoe voorkomen we eenzaamheid onder studenten?

Vaak wordt gedacht dat eenzaamheid een probleem is dat alleen voorkomt onder ouderen, maar dat is volkomen onterecht. Sinds deze zomer is er nog een opmerkelijke nieuwe groep bijgekomen met een verhoogd risico op vereenzaming: studenten.
2 oktober 2020/door Annette Smits

COVID-19: Informatievoorziening Huishoudelijke Ondersteuning

Om jouw gezondheid én die van onze medewerkers te beschermen informeren wij je over onze richtlijnen met betrekking tot het coronavirus.
Wij hebben enkele veel gestelde vragen op een rijtje gezet.
18 maart 2020/door Annette Smits