bijbaan zevenaar arnhem

Dit zijn onze hulpen: Juliette vertelt

De hulpen van Hulp in Gelderland zetten zich elke dag in om…
17 januari 2022/door Annette Smits
Eenzaamheid positieve gezondheid

Positieve gezondheid: waarom het aanpakken van eenzaamheid zo belangrijk is

Meer dan een miljoen Nederlanders zijn erg eenzaam. Dat ze zich hier minder gelukkig door voelen, kun je je vast goed voorstellen. Los daarvan zorgt eenzaamheid er ook voor dat de geestelijke gezondheid achteruit gaat, dat sociale vaardigheden verslechteren en dat men er uiteindelijk zelfs lichamelijke klachten aan overhoudt. Een onderwerp dat zo’n grote impact kan hebben op ons welzijn, mag binnen Positieve Gezondheid dan ook niet overgeslagen worden.
14 december 2021/door Annette Smits
hulp vragen mantelzorg

Zo kun je als mantelzorger het best om hulp vragen

Mantelzorgers hebben het de afgelopen jaren al steeds drukker…
1 december 2021/door Annette Smits
zorgzame samenleving

De klok tikt… maar we kunnen nog ingrijpen

In september woonde onze directeur Willeke een online event bij met als thema “De Zorgzame Samenleving”, waarbij de toekomst van de ouderenzorg centraal stond. In deze blog een samenvatting van de thema’s die er voor haar uit sprongen tijdens het event.
23 november 2021/door Annette Smits
mantelzorgvriendelijk werk

Mantelzorgvriendelijk werk – Henny

De 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland voeren samen 70% van alle zorgtaken uit. Dat doen zij vaak naast een reguliere baan, hun gezinsleven, het eigen huishouden, sociale contacten, sport en hobby’s. Wie zijn deze mantelzorgers precies? Wat doen zij, en wat drijft hen? Henny (34), hulp in de huishouding bij Hulp in Gelderland en mantelzorger voor haar dochter, neemt je mee in haar verhaal.
9 november 2021/door Annette Smits
balans werk mantelzorg

De balans tussen werk en mantelzorg – Peter

De 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland voeren samen 70% van alle zorgtaken uit. Dat doen zij vaak naast hun reguliere baan, gezinsleven, het eigen huishouden, sociale contacten, sport en hobby’s. Wie zijn deze mantelzorgers precies? Hoe kunnen zij hun zorgtaken met hun werk combineren? En wat kunnen wij doen om het hen wat makkelijker te maken? Peter (59), HR-manager bij Berry | Promens en tevens bekend met mantelzorg, deelt zijn tips en ervaringen.
9 november 2021/door Annette Smits
Mantelzorg doe je gewoon

Mantelzorg, dat doe je gewoon – Susanne

De 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland voeren samen 70% van alle zorgtaken uit. Dat doen zij vaak naast hun reguliere baan, gezinsleven, het eigen huishouden, sociale contacten, sport en hobby’s. Wie zijn deze mantelzorgers precies? Wat doen zij, en wat drijft hen? Susanne (47), hulp in de huishouding bij Hulp in Gelderland en mantelzorger voor haar ouders en schoonouders, neemt je mee in haar verhaal.
8 november 2021/door Annette Smits
Week tegen eenzaamheid 2021

Aan deze signalen kun je eenzaamheid herkennen

Wist je dat eenzaamheid er daadwerkelijk voor zorgt dat de hersenen achteruit gaan? Lees hier waar je bij het signaleren van eenzaamheid op kunt letten.
30 september 2021/door Annette Smits
dementievriendelijk

Zo maak jij je huis dementievriendelijk

Ruim twee derde van alle mensen met dementie woont nog thuis. Dat is logisch; in hun eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen doet hen meestal goed. Om ervoor te zorgen dat dit zo lang mogelijk kan kun je verschillende dingen doen om hun huis dementievriendelijk te maken. Over hoe je dit kunt doen lees je in deze blog.
22 september 2021/door Annette Smits
opruimcoaching wmo

Opruimcoaching vanuit de WMO: dit zijn de mogelijkheden

In sommige gevallen komt opruimcoaching in aanmerking voor vergoeding vanuit de WMO. Over hoe dit precies werkt, lees je in deze blog.
16 augustus 2021/door Annette Smits
verzameldwang oplossen

Hoe we er samen voor kunnen zorgen dat verzameldwang wordt verholpen

Een naaste of cliënt met een verzamelstoornis help je niet door eenmalig zijn of haar huis op te ruimen. Hulp in Gelderland heeft al jaren ervaring op het gebied van de WMO en biedt sinds kort ook professionele opruimcoaches.
15 juli 2021/door Annette Smits
spaarzaamheid en verzameldwang

Spaarzaamheid en verzameldwang: waar ligt de grens?

De grens tussen spaarzaamheid en verzameldwang is soms lastig te vinden. De opruimcoaches van Hulp in Gelderland spelen een belangrijke rol in het behandelen van verzamelproblematiek.
21 juni 2021/door Annette Smits
© Copyright - Hulp in Gelderland