Ambulante begeleiding

Bij Hulp in Gelderland denken we in oplossingen. Er is een grote groep mensen die graag nog willen meedraaien, maar dit niet direct zelfstandig kunnen oppakken.
Met hulp van een ambulant begeleider, die je weer helpt aanhaken bij de maatschappij, lukt dit vaak wel. Ambulante begeleiding zorgt er in feite voor dat jij de regie over je eigen leven terugkrijgt.

Wanneer ambulante begeleiding?

Soms kun je het door je omstandigheden allemaal even niet meer overzien. Er is iets gebeurd waardoor jouw dagelijks leven is ontregeld. Dit kan van alles zijn. Misschien heb je het zo druk gehad met je baan en mantelzorgtaken dat je eigen administratie en huishouden nu niet meer te overzien zijn. Misschien herstel je van een burn-out en vind je het lastig om je dagen in te delen en structuur aan te brengen.

In deze gevallen en vele andere helpt een ambulant begeleider jou weer op weg. Samen inventariseren we je situatie en kijken we wat nodig is om jou weer op de rails te krijgen. We stellen doelen waar we naartoe werken en naar verloop van tijd evalueren we de voortgang. Zo zorgen we dat je weer grip op je situatie krijgt en weer zelfstandig verder kunt.

Vanuit de benadering Positieve Gezondheid gebruiken wij hiervoor diverse instrumenten (het IPH Spinnenweb, het 9-fasen Model en ZRM).

ambulante thuiszorg zevenaar

Wat doet een ambulant begeleider?

Ambulante begeleiding is maatwerk. Wat de begeleider precies doet, is afhankelijk van jouw situatie en behoeften. Wel staat altijd één overkoepelend doel centraal: aan het eind van het traject ben jij in staat om zelfstandig te wonen in je eigen, vertrouwde omgeving.
De ambulant begeleider helpt je bijvoorbeeld door samen met jou:

  • Een betekenisvolle dagbesteding te vinden
  • Je (achterstallige) administratie op orde te brengen
  • Een plan te maken om schulden weg te werken
  • Een gezond dag/nachtritme aan te leren
  • Je huishouden weer op orde te brengen
  • De regie over je leven terug te nemen
  • Problemen in de opvoeding van je kinderen aan te pakken

Informatie aanvragen

Het doel van ambulante begeleiding ligt helemaal in lijn met dat van de WMO: ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Ambulante begeleiding wordt daarom ook via de WMO geregeld. Wanneer je behoefte hebt aan een ambulant begeleider, kun je dit bij je gemeente aanvragen. Hierbij kun je een voorkeur aangeven voor een ambulante begeleider via Hulp in Gelderland.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over ambulante begeleiding bij Hulp in Gelderland of eens vrijblijvend kennis met ons maken? Je mag ons altijd een bericht sturen of bellen.

Neem contact op